Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
SXC
Napa Valley. Kalifornialaiset viininviljelijät vihertävät tuotantoaan, mutta eivät pidä sitä meteliä.
29.9.2008 14.15
Viininviljelijät eivät pidä meteliä tekemistään ekologisista parannuksista. Greenbiz-sivuston mukaan yhä useampi kalifornialainen viljelijä siirtyy vaihtoehtoiseen energiaan, vihreään rakentamiseen tai ekologisempiin pakkauksiin.
Kalifornian yliopistossa työskentelevän viiniprofessori Robert Smileyn tekemässä tutkimuksessa selvitettiin viinituotannon käytäntöjä ja markkinatilannetta osavaltiossa.
Jopa 40 prosenttia tiloista ilmoitti vähentäneensä torjunta-aineiden käyttöä ja joka kymmenes oli siirtymässä aurinkoenergiaan.
Lisäksi monet tuottajat ilmoittivat tuotantonsa olevan ainakin osittain kestävää. Joka viidennellä tilalla rajoitettiin työmatkojen määrää.
Tutkimuksen mukaan viininviljelijät ovat kuitenkin varovaisia väittäessään tuotteidensa olevan ympäristöystävällisiä. Monet uskovat, että liian kevein perustein ekologisuutta mainostavat tuottajat leimataan viherpesijöiksi.
Tweet