Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Runebergin supertortut

Saara Törmä

Runebergin supertortut leivotaan ilman munaa, joten ne maistuvat myös vegaaneille. Saara Törmä

Runebergin supertortut leivotaan ilman munaa, joten ne maistuvat myös vegaaneille.

30.1.2009 9.51

Saara Törmä

Parhaisiin runebergintorttuihin käytetään parhaita aineksia, kuten oikeita vadelmia. Porkkanalla, täysjyväjauhoilla ja hedelmäsokerilla ryyditetyt supertortut antavat tasaisesti energiaa koko iltapäiväksi.

Taikina (8–10 kpl)

  • 2 dl hienoksi raastettua raakaa porkkanaa
  • 1 1/2 dl hedelmäsokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ¾ kasvismaitoa
  • 1 ¾ dl täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja
  • 1 dl piparkakunmuruja
  • ¾ dl mantelirouhetta
  • 2 rkl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa

Hillo

  • 200 g (3 dl) pakastevadelmia murskattuna
  • ¾ dl hedelmäsokeria
  • 1 ½ rkl maissitärkkelystä

Kostutusliemi

  • 1 ½ dl vettä
  • 2 rkl hedelmäsokeria
  • 1–2 rkl punssia, konjakkia tai rommia

Kuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • noin 1/2 rkl vettä
  1. Tee hillo. Mittaa vadelmat kattilaan. Sekoita keskenään hedelmäsokeri ja maissitärkkelys.  Kääntele seos vadelmien joukkoon. Kuumenna sekoitellen, kunnes hillo kiehahtaa ja sakenee. Nosta kattila syrjään.
  2. Tee kostutusliemi. Sekoita kattilassa vesi ja sokeri, kiehauta. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää alkoholi.
  3. Tee taikina. Sekoita keskenään porkkanaraaste, sokeri, öljy ja maito.
  4. Sekoita toisessa kulhossa loput taikinan aineet keskenään. Yhdistä jauhoseos porkkanaseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin. Paina  jokaisen tortun keskelle kuoppa ja täytä se hillolla, säästä osa hillosta koristeluun.
  6. Paista torttuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  7. Kostuta tortut heti, kun olet ottanut ne uunista. Levitä kostutuslientä tortuille pullasudin avulla.
  8. Sekoita pienessä muovipussissa tomusokerista ja vedestä jähmeännotkea kuorrute.
  9. Lisää jäähtyneiden torttujen keskelle hillosilmät. Leikkaa muovipussista kulma pois ja pursota kuorrutekierros hillosilmän ympärille.




Viite