Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Tuomas Rantanen.
Voimahahmo. Tuomas Rantanen kertoo lähetelleensä seminaarikutsuja kokeeksi ”vähän joka puolelle”. Mikael Ahlfors

Voimahahmo. Tuomas Rantanen kertoo lähetelleensä seminaarikutsuja kokeeksi ”vähän joka puolelle”.

Vihreiltä jäi ydinvoimarahat saamatta

14.8.2009 8.18

Jukka Vahti

Vihreiden huhtikuussa pitämään eurovaaliseminaariin kutsuttiin useita ydinvoimateollisuuden edustajia, mutta niin Fortum, TVO kuin Fennovoimakin jättivät tilaisuuteensa käyttämättä.

Kutsuista vastannut Voima-lehden toimitusjohtaja ja vihreiden kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantanen kertoo lähettäneensä yhteensä noin parisataa kutsua.

”Kokeeksi tyrkkäilin kutsuja vähän joka puolelle”, Rantanen sanoo.

Hänen mukaansa kutsulistalla olivat muun muassa kaikki työnantaja- ja työntekijäjärjestöt, liikenteeseen liittyviä yrityksiä sekä energiapolitiikan ja tietotekniikan yrityksiä ja järjestöjä.

”Energiayrityksille panin saatteeksi, että Suomen vihreillä on vaikutusvaltaa europarlamenttiryhmässään ja Euroopan vihreillä taas energiayhtiöille tärkeissä asioissa, joten kannattaa tulla kuulemaan mitä vihreät vallallaan aikovat tehdä”, Rantanen sanoo.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi sanoo, että teollisuudenaloista ase- ja pornoteollisuus on rajattu puolueen kutsulistojen ulkopuolelle.

Vihreät järjestivät eurovaaliseminaarinsa huhtikuun lopulla Sokos Hotelli Presidentissä Helsingissä. Tilaisuudessa puhui nimekäs nelikko Heidi Hautala, Satu Hassi, Osmo Soininvaara ja Jyrki Kasvi.

Seminaariin myytiin 21 lippua, joista kertyi yhteensä 18 700 euroa. Yksittäisen lipun hinta oli 850 euroa. Kaksi lippua ostaneet saivat alennusta.

Paikalla oli työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen sekä muutaman yrityksen edustajia. Kaksi lippua seminaariin ostivat Finanssialan keskusliitto ja Rakennusteollisuus.

Valtion tien- ja maanrakennusyhtiön Destian vt. toimitusjohtaja Hannu Kulju perusteli tiistaina Helsingin Sanomissa yhtiön osallistumista tiettyihin vaaliseminaareihin sillä, että yrityksen edustajien on hyvä tietää, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. Destia ei osallistunut vihreiden seminaariin.

Rantanen toteaa, että jos firmoissa suhtauduttaisiin puolueiden seminaareihin ensi sijassa koulutuksen näkökulmasta, olisi sisällöllisesti perustellumpaa tulla vihreiden seminaariin kuin kokoomuksen vastaavaan, kriittisistä näkökulmista kun yleensä oppii enemmän kuin myötäilystä.

”Vaaliseminaarien kohdalla on yleensä jeesustelua puhua koulutuksellisista tarpeista. Kyllä tukeminen on usein päätarkoitus”, Rantanen sanoo.

Hän on tyytyväinen, että vain yksi jätti esteen takia käytämättä lippunsa vihreiden eurovaaliseminaariin.

”Osallistumisaste paljastaa varmasti paljon siitä, miten paljon maksajat oikeasti seminaarien sisältöä arvostavat.”

Nämä osallistuivat

Vihreiden huhtikuiseen eurovaaliseminaariin osallistuivat Akava, JHL, OAJ, PAM, SAK, STTK, Toimihenkilöunioni, MTK, Eläketurvakeskus, Energiateollisuus, Finanssialan keskusliitto, Rakennusteollisuus, Suomen varustamot, Hill and Knowlton, HOK, JKL Oy, Microsoft, Stora Enso ja Vattenfall.

vihreät  vaalirahoitus 


Lisää aiheesta:



Viite