Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
17.11.2011 13.30
Heikko saatavuus ei enää kelpaa selitykseksi yrityksiltä, jotka ostavat RSPO-sertifioimatonta palmuöljyä. RSPO-sertifikaatti takaa ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullisen palmuöljytuotannon.
Ympäristöjärjestö WWF:n mukaan maailman palmuöljytuotannosta on vastuullista jo noin kymmenen prosenttia. Tästä noin puolet joudutaan kuitenkin myymään tavallisena palmuöljynä, koska vastuullisuudelle ei ole riittävästi kysyntää.
Kestävä kulutus ja tuotanto -ohjelman vastaava Sampsa Kiianmaa arvioi, että kyse ei ole pelkästään hinnasta.
”Jotkut yritykset ovat lähteneet reilusti toteuttamaan vastuullisuutta mahdollisesta hintapullonkaulasta huolimatta. Ilmeisesti eri yritykset priorisoivat eri tavoin”, Kiianmaa sanoo.
WWF arvioi, että palmuöljyn kysyntä on kasvanut viime vuosikymmeninä nopeammin kuin minkään muun hyödykkeen.
”Yhtenä syynä palmuöljyn nopeasti kasvaneeseen kysyntään on maailman väestön keskiluokkaistuminen ja sen aiheuttama teollisten ruokien kysynnän kasvu”, Kiianmaa sanoo.
WWF julkaisee yritysten vastuullisuutta koskevan palmuöljyselvityksen ensi viikon tiistaina.
palmuöljy 
Tweet