Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
SXC
Kiinalainen riisipelto. Puolet Aasian ruokatuotannosta riippuu Himalajan sulamisvesistä.
18.2.2009 13.00
Maailman ruuantuotanto putoaa jopa neljänneksellä vuoteen 2050 mennessä, arvioi YK:n ympäristöohjelma UNEP:in tuore raportti. Uhkaava romahdus johtuu ilmastonmuutoksesta, vesipulasta sekä tuholaislajien ja rikkaruohojen leviämisestä.
Rehuksi päätyvien ruokakasvien osuuden viljelystä pelätään nousevan kolmanneksesta puoleen, minkä arvioidaan pahentavan köyhyyttä ja aiheuttavan ympäristöongelmia.
”Yli puolet nykyisin tuotetusta ruuasta tuhlataan tai heitetään pois tuotantoketjun tehottomuuden vuoksi. Raportti osoittaa, että koko kasvava väestö voidaan ruokkia toimintaa tehostamalla”, UNEP:in johtaja Achim Steiner sanoo.
Yhtenä ratkaisuna raportissa tarjotaan luomuviljelyä. Järjestön tekemässä tutkimuksessa luomu- tai lähes luomutuotantoon siirtyminen kaksinkertaisti tuotannon afrikkalaisilla pientiloilla.
Raportissa kehotetaan myös tehostamaan ruokajätteen kierrättämistä rehuksi tai biopolttoaineeksi.
Tweet