Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
TVO/Hannu Huovila
Rakenteilla. Olkiluoto 3:n työmaa tammikuussa 2011. Eduskunta on antanut jo luvan Olkiluoto 4:lle.
14.3.2011 15.12
Tsunamin ja maanjäristyksen aiheuttama ydinonnettomuus on vaikuttamassa monen muun maan energiapolitiikkaan.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Saksassa harkitaan, että aiempi päätös vanhoille ydinvoimaloille myönnetyistä jatkoajoista pyörretään. Asiasta mainitsi ulkoministeri Guido Westerwelle. Der Spiegelin mukaan myös liittokansleri Angela Merkel haluaa tarkistaa ehdot, joilla voimalat saavat jatkaa toimintaansa.
Yhdysvalloissa turvallisuusvaliokunnan puheenjohtaja, senaattori Joe Lieberman sanoi sunnuntaisessa Face the Nation -televisio-ohjelmassa, että heidän tulee nopesti ja rauhallisesti painaa jarrua uusien ydinvoimaloiden rakentamisessa. Hän kuitenkin korosti, ettei tarkoittanut sitä, että hankkeita pitäisi perua vaan toivoi aikalisää Japanin tapahtumien selvittämiseksi.
Ylen haastattelema politiikan tutkija Ilkka Ruostetsaari ei usko, että Japanin onnettomuus nostaa ydinvoimaa kotimaisen vaalitaistelun ykkösaiheeksi.
”Lisärakentamista vastustavat järjestöt pyrkinevät pitämään asiaa esillä, mutta en usko että asia nousee kovin keskeiseksi. Nyt on mukana muitakin isoja kotimaisia teemoja, kuten verotus. Ydinvoima voi kuitenkin kulkea siinä sivussa. Se jakaa puolueita, ja myös väkeä puolueiden sisällä”, Ruostetsaari sanoo.
Hänen mukaansa suuret päätökset ydinvoimasta on jo tehty eikä niihin enää palata.
”Tosin uusille voimaloille pitää vielä myöntää rakennusluvat. Jonkin verran vaikutusmahdollisuuksia siis löytyy”, Ruostetsaari sanoo.
Juttua on päivitetty Angela Merkelin lausunnon osalta kello 15.23.
ydinvoima 
Tweet