Yksinkertaista joulua!
14.12.2011 11.02
Saara Törmä
Kukaan ei määrää, että jouluna on pakko valmistaa läjäpäin monimutkaisia jouluruokia.
Ma suuren ilon ilmoitan. Asiat voi tehdä toisin. Kiireen voi ihan oikeasti unohtaa. Meillä on vielä toivoa.
Keitä iso kattilallinen papupataa ja unohda hössötys. Yhden ruokalajin jouluateria on täydellinen. Papupadasta löytyy kaikki mitä ihminen voi jouluna kaivata – punaista väriä, lämpöä, lempeyttä ja ripaus suklaata. Uudelleen lämmittäminen vain parantaa papupadan makua.
Paremman joulun papupata kuudelle hengelle
-
250 g punasipulia
-
2 punaista paprikaa
-
5 valkosipulinkynttä
-
10 aurinkokuivattua
-
tomaattia
-
½ dl rypsiöljyä
-
1 rkl paprikajauhetta
-
1 tl korianterinsiemeniä
-
1 tl juustokuminaa
-
2 tlk tomaattimurskaa
-
½ dl soijakastiketta
-
2 rkl sokeria
-
2 kasvisliemikuutiota
-
2 tl oreganoa
-
2 tl kaakaojauhetta
-
2 tlk kidneypapuja
-
200 g pakastemaissia
-
Kuori ja silppua punasipulit.
- Suikaloi paprikat.
- Silppua myös valkosipulinkynnet ja aurinkokuivatut tomaatit mutta jätä ne odottamaan.
- Kuumenna öljy padassa ja kuullota punasipulit ja paprikat.
- Lisää pataan valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit, paprikajauhe, korianterisiemenet ja juustokumina. Kääntele hetki kunnes valkosipuli ja mausteet tuoksuvat.
- Lisää tomaattimurska, soijakastike, sokeri, liemikuutiot, oregano ja kaakaojauhe.
- Valuta ja huuhtele pavut lävikössä.
- Kaada pataan pavut ja maissinjyvät. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla vielä vähintään puolen tunnin ajan, mielellään kauemminkin.
- Tarjoa padan seurana ranskankermaa, smetanaa tai tofukermaviiliä. Nauti keitetyn ohran tai hyvän leivän kanssa. Lisäpotkua kaipaavat voivat lisätä joukkoon chiliä, esimerkiksi jalopenoviipaleita.