Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Tarmo Rouhiainen
Yrittäkää naiset! Adriana Gascoignen mukaan yrittäjänä oleminen on hyvin palkitsevaa: ”Jos luot omaa yritystä tai omaa tuotetta johon suhtaudut intohimoisesti, tulet lopulta onnistumaan.”
5.6.2015 14.35
Girls in Tech -järjestön ensimmäinen jaosto pohjoismaissa perustettiin viime viikolla Helsingissä.
Mistä on kyse, järjestön perustaja Adriana Gascoigne?
Järjestömme rohkaisee ja kouluttaa tyttöjä ja naisia teknologia-alalla. Perustimme järjestön San Franciscossa helmikuussa 2007 ja nyt meillä on 22 000 jäsentä 47 maassa. Järjestämme seminaareja, kampanjoita ja opetusohjelmia, jotka auttavat tekniikan alan naisia loistamaan joko omatoimisina työntekijöinä tai yrittäjinä. Tuemme siis naisia, jotta heistä suurempi osa nousisi johtoasemaan teknologiayrityksissä tai perustaisi oman teknologia-alan kasvuyrityksen.
Miten sait idean Girls in Techin perustamiseen?
Olin töissä start upissa koko yrityksen ainoana naisena ja minusta siinä oli jotain outoa. Ei ainoastaan siksi, että pidän monimuotoisesta työympäristöstä vaan myös tuotekehittelyn takia. Jos tuotetta kehitetään molemmille sukupuolille sekä eri taustoista ja kulttuureista tuleville ihmisille, siitä tulee tasapainoisempi. Siksi on tärkeää, että erilaisia ihmisiä on mukana kehittelemässä uutta tuotetta.
Miksi yrittäjyys on järjestöllenne tärkeää?
Innovaatioiden inspiroiminen erityisesti matemaattisilla aloilla auttaa löytämään ratkaisuja ongelmiin yhteiskunnan eri aloilla, kuten terveydenhuollossa, koulutuksessa tai hallinnossa. Mielestäni on tärkeää, että mahdollisimman moni tekniikan alan ihminen loisi ratkaisuja ja tuotteita, jotka auttaisivat vastaamaan ongelmiin, joita meillä tällä hetkellä on.
Millaisia ongelmia tekniikan alalla töissä olevat naiset kohtaavat?
Emme mielellään keskity ongelmiin. Menemme mieluummin eteenpäin tarjoamalla taitoja ja voimavaroja. Voisi kuvitella, että jos edustat työpaikalla vähemmistösukupuolta, sinua luultavasti kohdellaan eri tavalla, sinua voidaan syrjiä tai ymmärtää väärin. Mutta kuten sanoin, keskitymme mieluummin positiivisiin asioihin eikä siihen, mikä meitä rajoittaa.
Miksi kirjoitit kylttiin ”ota riskejä”?
Minusta on hyvin tärkeää, että naiset menevät mukavuusrajojensa ulkopuolelle. Me olemme perinteisesti hoivaajia ja niitä, jotka pysyvät kotona ja hoitavat perhettä. Työelämässäkin noudatamme usein kirjoittamattomia sääntöjä. Yrittäjän DNA:han kuuluu riskien ottaminen ja uusien asioiden kokeileminen. Naisten pitäisi tarttua tilaisuuksiin, kun ne tulevat eteen. Heidän pitäisi myös suhtautua virheisiin asioina, joista voi oppia ja joiden avulla voi kasvaa.
tasa-arvo  tietotekniikka 
Tweet