Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
7.8.2009 13.55
Kehno rahatilanne ei tunnu missään, kun tarjolla on varhaiskaalikeittoa.
kesän edullisimmasta vihanneksesta, varhaiskaalista, syntyy aivan järjettömän maukas kaalikeitto.
Kattilallisesta riittää myös ystäville ja yritysvieraille, joten lähetä tekstiviestit asianosaisille ja lähde kauppaan.
Kaalikeitto on sitä parempaa, mitä kauemmin se saa hautua. Jäähtyminen ja uudelleen kiehauttaminen vain syventävät sopan makua, joten kokkaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.
Mausteiden kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka, sillä kaalin seuraan sopii moni – vaikkapa curry, jos sellaista sattuu kaapista löytymään. Kunhan lisäät keittoon reilusti sokeria, ronskisti suolaa ja tilkan etikkaa, lopputulos on taattu.
Jos viitseliäisyyttä riittää, sopan seuraksi kannattaa leipoa sämpylöitä tai muuta edullista leipää. Ja jos kutsuit paikalle Äveriään Ystävän, pyydä häntä tuomaan keiton seuraksi ranskankermaa tai smetanaa.
Keitto on kevyttä, joten jos kaipaat lisäenergiaa ja rahaa on jäljellä, lisää joukkoon lopuksi kypsiä papuja tai herneitä. Saman asian ajaa toki Äveriään Ystävän valmistama Vihreän Langan tulinen hummus, joka on onnen omiaan keiton ja leivän seurana.
Katso myös nokkos- tai pinaattileivän ja tulisen hummuksen ohjeet.
6 hengelle, yhteensä 2,67 €