Uunikurpitsat
14.9.2009 15.08
Saara Törmä
Helppotekoiset uunikurpitsat ovat huippuhyviä. Sivutuotteena valmistuu paahdettuja kurpitsansiemeniä.
3 annosta (6 lohkoa)
- noin 1 kg kurpitsaa (puolikas keskikokoinen kurpitsa)
- muutama kierros mustapippuria myllystä
Paahdetut siemenet
- 1 dl tuoreita kurpitsan siemeniä
Fetakastike
- 1 tl roseepippuria rouhittuna
- 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- Tee ensin fetakastike. Murenna kermaviilin joukkoon fetajuusto. Notkista seos maidolla ja sekoita joukkoon mausteet. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan.
- Leikkaa kurpitsa kuuteen lohkoon. Raaputa lusikan syrjällä siemenet ja rihmat pois lohkoista.
- Sekoita kupissa soijakastike, sokeri, öljy ja pippuri.
- Nosta kurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele ne soijakastikeseoksella.
- Nosta pelti uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kypsennä kurpitsoita reilun ½ tunnin ajan. Sivele kurpitsat soijakastikeseoksella toistamiseen kypsennyksen puolivälissä.
- Kurpitsoiden kypsyessä irrota siemenet rihmoista. Huuhtele siemenet lävikössä ja valuta hyvin.
- Kuumenna pannulla voi ja paahda siemenet rapeiksi ja ruskistuneiksi. Nosta pannu syrjään ja mausta siemenet suolalla.
- Tarkasta kurpitsoiden kypsyys haarukalla. Ripota halutessasi kurpitsoille suolaa ja nauti lohkot kuumana, paahdettujen siementen ja fetakastikkeen kanssa.