Tulinen ohra
10.11.2010 15.06
Saara Törmä
Loskakelin yllättäessä tulinen ruoka lämmittää. Kääri ohraa tortillalettujen väliin esimerkiksi tomaattisalsan ja guacamolen kanssa.
Noin 6 annosta
- 3 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 1 suuri sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl chilimausteseosta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl limetin mehua
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 dl vihreitä oliiveja viipaleina
- (noin 2 rkl jalapenoja (purkista) silputtuna)
- Keitä ohra kypsäksi n. 20 min. Valuta ohra lävikössä ja huuhtele raikkaalla vedellä.
- Ohran kiehuessa kuori ja suikaloi sipuli.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia, kunnes se on pehmeää.
- Lisää auringonkukansiemenet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
- Mittaa joukkoon paprikajauhe ja chilimauste, kääntele hetki.
- Lisää loput aineet, myös valutettu ohra. Voit tarjota jalapenot myös erikseen, jos et halua ohrasta kovin tulista. Sekoita tasaiseksi ja anna makujen tasaantua kymmenisen minuuttia.
- Nauti tortillalettujen ja haluamiesi höysteiden, esim. tomaattisalsan, tofukermaviilin ja/tai guacamolen kanssa.