Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
11.9.2009 14.55
Tunnustetaan heti alkuun: suurin osa teekukista on peräisin Itä- tai Kaakkois-Aasiasta, jossa ne sidotaan käsin. Kun teekukkapalleron päälle kaataa kuumaa vettä, se avautuu kukaksi.
Ekologisinta olisi lipittää kotimaisista kukista ja yrteistä tehtyjä teesekoituksia. Mutta! Lasisessa mukissa hautuva teekukka on niin kaunis, ettei sitä raaski heittää heti pois.
Teekukasta irtoaa makuja useampaan kupilliseen kuin pussiteestä, ja siitä riittää iloa silmille ja suulle koko päiväksi. Teekukka on pieni arkipäivän piristäjä, jonka ilmastosynnit jäävät suhteellisen pieniksi.
Teen hiili- ja vesijalanjäljet ovat kahvikupillista pienemmät, joten kahvikupillisen vaihtaminen teekukkaan tekee hyvää ilmastolle. Käytön jälkeen teekukkaa voi pitää muutamia päiviä koristeena vesilasissa.
Parhaiten teekukkia löytää erikoisliikkeistä. Helsingissä sijaitseva Théhuone myy lähes pariakymmentä eri teekukkaa. Toisinaan saatavilla on myös luomuteekukkia.
yyv 
Tweet