Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tarte Tatin

Saara Törmä

Tarte tatin.
Kippaa jo. Torttu irtoaa vuoasta parhaiten, kun sen kumoaa kuumana.Saara Törmä

Kippaa jo. Torttu irtoaa vuoasta parhaiten, kun sen kumoaa kuumana.

23.8.2010 13.22

Saara Törmä

Lisää piirakoita! Ranskalaisten tätien omenatorttu on mitä elegantein vegaaniherkku, kun käytät voin sijasta maidotonta margariinia. Aavistuksen raaoistakin omenoista syntyy uskomaton kakku.

  • 100 g vegaanista margariinia tai voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria tai hedelmäsokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 800 g omenoita
  • 100 g vegaanista margariinia tai voita
  • 2 dl sokeria tai hedelmäsokeria

Lisäksi

  • vaahtoutuvaa kaurakermaa tai -vaniljakastiketta tai kermavaahtoa
  • (konjakkia tai calvadosta)
  1. Nypi voi, jauhot ja sokerit muruiksi. Lisää vesi ja puristele taikina palloksi.
  2. Kuori ja halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenapuolikkaat vielä kahtia.
  3. Sulata voi valurautapannussa tai muussa uuninkestävässä pannussa, jonka halkaisija on noin 22 cm.
  4. Sekoita voin joukkoon sokeri. Järjestä omenapalat vuokaan vieri viereen, leikkauspinnat ylöspäin.
  5. Kuumenna seosta hiljaisella tulella, älä sekoita. Anna kiehua, kunnes neste on karamellimaista, n. 10 minuuttia. (Voi sakeutuu nopeammin kuin margariini.) Nosta pannu hetkeksi syrjään.
  6. Kauli taikinapallo leivinpaperin päällä vähän vuokaa suuremmaksi levyksi. Kippaa levy leivinpaperin avulla omenoiden päälle kanneksi ja poista paperi.
  7. Viikkaa taikinareunat sisään ja pistele levyyn haarukalla ilmareikiä.
    Paista torttua 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  8. Aseta paistinpannun päälle tarjotin tai vastaava. Kumoa kuuma kakku tarjottimelle. Ole varovainen, ettet polta itseäsi.
  9. Nauti kakkua (kaura)kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa, jotka sopii maustaa tilkalla konjakkia tai calvadosta.




Viite