Tapas-punajuuret
22.2.2010 13.48
Saara Törmä
Leiki kotimaista tapasbaaria. Punajuurten seuraan sopivat esimerkiksi lanttusupikkaat.
- 1 kg punajuuria
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl timjamia
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
- Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Tarkista kypsyys tikulla.
- Kuori punajuuret ja lohko ne.
- Sulata pannulla voi ja lisää joukkoon punajuuret. Paistele käännellen muutaman minuutin ajan.
- Lisää pannulle balsamiviinietikka, soijakastike ja mausteet.
- Paistele käännellen, kunnes neste on haihtunut.
- Nauti punajuuria lisukkeena tai tapas-tyyliin muiden pikkuruokien seurana.