Suppispyttis
25.1.2012 14.05
Saara Törmä
Paras pyttipannu syntyy syksyn muhkeasta suppilovahverosadosta.
- 1 l suppilovahveroita
- 1 kg perunoita keitettynä
- 2 sipulia
- 1/2 dl rypsiöljyä tai voita
- 1/2 dl soijakastiketa
- 2 tl currya, 1 tl timjamia
- mustapippuria ja suolaa
- Silppua sienet ja paista niitä kunnes neste on haihtunut. Kumoa lautaselle odottamaan.
- Paloittele perunat. Voit jättää ne kuorimatta.
- Silppua sipulit.
- Kaada pannulle öljyä tai sulata kimpale voita.
- Kippaa joukkoon perunat ja anna paistua muutaman minuutin ajan.
- Lisää sipulit ja sienet, kääntele.
- Kääntele joukkoon mausteet. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja perunat ovat saaneet kunnolla väriä.
- Nauti pyttipannua porkkanaketsupin kanssa.