Soijapasta
4.11.2010 13.22
Saara Törmä
Soijarouheesta syntyy nopea, täyttävä ja herkullinen pastakastike.
4 annosta
- 2 dl soijarouhetta
- 1 ½ dl vettä (kiehautettua)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli silputtuna
- 4 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 prk (2 dl) kermaa tai kasviskermaa
- 2 rkl luomusitruunan mehua
- 1 ruukku persiljaa silputtuna
- Mittaa kulhoon soijarouhe ja kaada päälle kuuma vesi. Sekoita.
- Silppua sipuli.
- Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia ja soijarouhetta, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli ja kääntele, kunnes valkosipuli tuoksuu.
- Lisää tomaattimurska, soijakastike, sokeri ja suola. Anna poreilla kymmenisen minuuttia. Keitä tällä välin pasta kypsäksi.
- Lisää kastikkeeseen kerma ja sitruunamehu. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
- Lisää lopuksi persiljasilppu ja tarkista maku. Voit säästää osan persiljasta koristeluun.
- Nauti kastiketta tysjyväpastan kanssa. Seuraksi sopii myös voimakas juusto, esim. mustaleimaemmental.