Sitruuna-herneohratto
1.3.2010 13.56
Saara Törmä
Jos lumi meinaa sulaa, on syytä valmistaa keväistä ohrattoa.
4 annosta
-
1 pss (200 g) pakasteherneitä
-
1 sipuli
-
50 g voita tai margariinia
-
3 dl rikottuja ohrasuurimoita
-
1 l luomukasvislientä (suolatonta)
-
1 ½ tl suolaa
-
¼ tl mustapippuria
-
1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
-
½ dl luomusitruunan mehua
-
100 g voimakasta, kovaa juustoa raasteena
-
Ota pakasteherneet sulamaan. Kuori ja silppua sipuli.
-
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi.
-
Lisää kattilaan ohrasuurimot ja kääntele seosta muutaman minuutin ajan.
-
Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi, suola ja pippuri.
-
Anna ohraton poreilla kannen alla hiljakseen noin 20 minuutin ajan. Sekoittele seosta toisinaan.
-
Ohran kypsyessä pese sitruuna huolellisesti ja raasta tai viillä siitä kuorimaveitsellä uloin, keltainen pinta.
-
Kun ohrasuurimot ovat kypsiä, mutta niissä on vielä puruvastusta, lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä juustoraaste. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai vettä. Ohraton on tarkoitus olla pehmeää.
-
Kääntele seos tasaiseksi ja lisää pakasteherneet. Nauti ohratto mieluiten saman tien.