Sienimakaronilaatikko
20.10.2010 11.43
Saara Törmä
Suppilovahverosaaliin voi piilottaa myös perinteiseen makaronilaatikkoon.
6 annosta
- 1 l suppilovahveroita
- 250 g sipulia silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 300 g täysjyväpastaa, esim makaroni tai fusilli
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 luomukasvisliemikuutio murennettuna
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- 1/2 tl mustapippuria
- (150 g juustoraastetta, esim emmentaalia)
Munamaito
- 6 dl maitoa tai kasvismaitoa
- 3 luomumunaa
- n. 1 tl suolaa
Vuokaan
- Puhdista sienet ja silppua ne. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kypsennä sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää pannulle öljy ja sipulit. Paista, kunnes sipulit ovat pehmeitä, lisää loppuvaiheessa valkosipulit.
- Sieni-sipuliseoksen valmistuessa keitä pastat juuri ja juuri kypsiksi maustamattomassa vedessä. Valuta keitinvesi pois.
- Kippaa sieni-sipuliseos kypsän pastan joukkoon. Lisää soijakastike ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.
- Tee munamaito – sekoita kaikki aineet keskenään.
- Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle munamaito.
- Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt. Voit tehdä makaronilaatikon myös suoraan annosvuokiin kuten kuvassa, silloin se kypsyy nopeammin.
- Nauti laatikkoa ketsupin kanssa.