Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sienicurry

Saara Törmä

Intialainen kattaus
Korvaa kotimaisella. Intialaisen päivällisen saa kasaan kotimaisista raaka-aineista.Saara Törmä

Korvaa kotimaisella. Intialaisen päivällisen saa kasaan kotimaisista raaka-aineista.

13.11.2009 11.59

Saara Törmä

Khumb vali kari eli sienicurry ei kavahda uudelleen lämmittämistä, päin vastoin.

Kastike

  • 2 tomaattia (200 g)
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 2 sipulia (200 g)
  • 2 cm x 2 cm pala inkivääriä
  • 1/2 dl öljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruokajogurttia
  • 1 1/2 rkl curryjauhetta
  • 4 dl kookosmaitoa tai kasviskermaa
  • 2 tl suolaa

Sienet

  • 2 litraa suppilovahveroita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  1. Lohko tomaatit kapeaan kulhoon ja lisää minttu. Tasoita seos sauvasekoittajalla. Kaada seos kuppiin odottamaan.
  2. Kuori ja paloittele karkeasti sipulit, inkivääri ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna kasarissa tai pannussa suurin osa öljystä ja kuullota sipulit ja inkivääri pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli ja kääntele, kunnes valkosipuli tuoksuu.
  4. Kaada sipuliseos kapeaan kulhoon ja lisää jogurtti. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittajalla. Jätä odottamaan.
  5. Kaada kasariin loppu öljy ja mittaa joukkoon curryjauhe. Kuumenna käännellen muutaman minuutti.
  6. Lisää curryjauheen joukkoon tomaattiseos ja keitä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  7. Liitä joukkoon sipuli-jogurttiseos ja anna kiehahtaa.
  8. Lisää kookosmaito tai kerma ja suola. Peitä pannu kannella ja käännä lämpö minimiin. Anna seoksen poreilla hiljakseen noin 20 min.
  9. Puhdista suppilovahverot ja revi sienet halki pituussuunnassa.
  10. Kumoa sienet kuivalle pannulle ja kuumenna, kunnes neste irtoaa.
  11. Jatka paistamista, kunnes sienet ovat lähes kuivia. Lisää öljy, paista sienet kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  12. Kaada sienet kuuman kastikkeen joukkoon.

Jos kaipaat tulisuutta, käytä voimakasta curryjauhetta tai lisää joukkoon chiliä. Voit tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin jo muutamaa päivää aiemmin.


Lisää aiheesta:



Viite