Sienicurry
13.11.2009 11.59
Saara Törmä
Khumb vali kari eli sienicurry ei kavahda uudelleen lämmittämistä, päin vastoin.
Kastike
- 2 tomaattia (200 g)
- 1 dl tuoretta minttua
- 2 sipulia (200 g)
- 2 cm x 2 cm pala inkivääriä
- 1/2 dl öljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl ruokajogurttia
- 1 1/2 rkl curryjauhetta
- 4 dl kookosmaitoa tai kasviskermaa
- 2 tl suolaa
Sienet
- 2 litraa suppilovahveroita
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- Lohko tomaatit kapeaan kulhoon ja lisää minttu. Tasoita seos sauvasekoittajalla. Kaada seos kuppiin odottamaan.
- Kuori ja paloittele karkeasti sipulit, inkivääri ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kasarissa
tai pannussa suurin osa öljystä ja kuullota sipulit ja inkivääri
pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli ja kääntele, kunnes
valkosipuli tuoksuu.
- Kaada sipuliseos kapeaan kulhoon ja lisää jogurtti. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittajalla. Jätä odottamaan.
- Kaada kasariin loppu öljy ja mittaa joukkoon curryjauhe. Kuumenna käännellen muutaman minuutti.
- Lisää curryjauheen joukkoon tomaattiseos ja keitä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Liitä joukkoon sipuli-jogurttiseos ja anna kiehahtaa.
- Lisää kookosmaito tai kerma ja suola. Peitä pannu kannella ja käännä lämpö minimiin. Anna seoksen poreilla hiljakseen noin 20 min.
- Puhdista suppilovahverot ja revi sienet halki pituussuunnassa.
- Kumoa sienet kuivalle pannulle ja kuumenna, kunnes neste irtoaa.
- Jatka paistamista, kunnes sienet ovat lähes kuivia. Lisää öljy, paista sienet kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada sienet kuuman kastikkeen joukkoon.
Jos kaipaat tulisuutta, käytä voimakasta curryjauhetta tai lisää
joukkoon chiliä. Voit tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin jo
muutamaa päivää aiemmin.