Seesampunajuuret
30.3.2011 12.38
Saara Törmä
Ystävä neuvoi pyörittelemään juureksia siemenissä ja lykkäämään uuniin.
3 annosta
- 1 kg punajuuria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3/4 dl seesaminsiemeniä
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- (mustapippuria)
- Kuori punajuuret ja lohko ne ohuiksi, noin 1 ½ cm paksuiksi lohkoiksi.
- Kumoa lohkot kulhoon ja lisää loput aineet.
- Hyppyytä lohkoja kulhossa, kunnes siemenet ja mausteet ovat levinneet tasaisesti.
- Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kypsennä punajuurilohkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Tarkista kypsyys maistamalla.
- Nauti punajuuria esim. purkkipapupihveistä koottujen hampurilaisten kanssa.
Samalla ohjeella teet herkullisia lohkoperunoita, kun vaihdat punajuuret pottuihin. Kokeile myös isoja ranskalaisia.