Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Seesammunat

Saara Törmä

Seesammunat.
Omat munat. Seesammunat ovat suklaamunien aatelia.Saara Törmä

Omat munat. Seesammunat ovat suklaamunien aatelia.

11.4.2011 12.10

Saara Törmä

Pääsiäsistä odotellessa kannattaa tehdä erä seesaminsiemenillä höystettyjä suklaamunia.

noin 10 kpl

  • 100 g vegaanista margariinia tai voita
  • 1 ½ dl sokeria tai hedelmäsokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl espressoa tai muuta vahvaa kahvia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl seesaminsiemeniä paahdettuna
  • (2 tl konjakkia)

Pinnalle

  • n. 1 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
  1. Mittaa kulhoon pehmeä margariini tai voi. Lisää sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
  2. Lisää loput aineet, vatkaa hetki ja nosta seos jääkaappiin tunniksi.
  3. Ota massasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne munan muotoisiksi palleroiksi. Nosta munat hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.
  4. Pyörittele munat paahdetuissa seesaminsiemenissä.
  5. Säilytä munia rasiassa jääkaapissa. Nauti kahvin kanssa.




Viite