Seesammunat
11.4.2011 12.10
Saara Törmä
Pääsiäsistä odotellessa kannattaa tehdä erä seesaminsiemenillä höystettyjä suklaamunia.
noin 10 kpl
- 100 g vegaanista margariinia tai voita
- 1 ½ dl sokeria tai hedelmäsokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl espressoa tai muuta vahvaa kahvia
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 3 dl kaurahiutaleita
- ½ dl seesaminsiemeniä paahdettuna
- (2 tl konjakkia)
Pinnalle
- n. 1 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
- Mittaa kulhoon pehmeä margariini tai voi. Lisää sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Lisää loput aineet, vatkaa hetki ja nosta seos jääkaappiin tunniksi.
- Ota massasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne munan muotoisiksi palleroiksi. Nosta munat hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.
- Pyörittele munat paahdetuissa seesaminsiemenissä.
- Säilytä munia rasiassa jääkaapissa. Nauti kahvin kanssa.