Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Salaattikastike

Saara Törmä

Salaattikastike.
Aina valmiina. Omatekoista salaattikastiketta on hyvä tehdä valmiiksi jääkaappiin.Saara Törmä

Aina valmiina. Omatekoista salaattikastiketta on hyvä tehdä valmiiksi jääkaappiin.

1.2.2010 13.56

Saara Törmä

Tee salaatti kaalista, juureksista ja palkokasveista. Herkullinen salaattikastike saa arkiset vihannekset maistumaan uusilta ja ihmeellisiltä.

  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria tai hunajaa
  • 3 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  1. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kannelliseen purkkiin.
  2. Sulje kansi ja ravista purkkia voimakkaasti, kunnes kastike on tasaista.
  3. Salaattikastike säilyy jääkaapissa vähintään viikon.

Suikaloi kaalia ja raasta tai paloittele pieniksi paloiksi kypsentämättömiä juureksia, kuten porkkanaa, punajuurta, lanttua ja palsternakkaa. Lisää joukkoon ituja, purkkipapuja tai pakasteherneitä. Omenat sekä paahdetut pähkinät tuovat salaattiin lisämakua.




Viite