Puolukkapannukakut
26.10.2009 11.02
Saara Törmä
Sienipannukakusta innostunut kotiväki halusi jatkaa pannarilinjalla. Iltapalaksi paistettiin amerikkalaistyylisiä aamiaispannukakkuja.
noin 12 kpl
- 5 dl vehnä- tai täysjyvävehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
- 5 dl luomupiimää
- 50 g voita sulatettuna
- 3 luomumunaa
Paistamiseen
- voita
- noin 3 dl tuoreita tai jäisiä puolukoita
Lisäksi
- voita
- vaahterasiirappia tai hunajaa
- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
- Sekoita toisessa kulhossa piimä, voisula ja munat.
- Yhdistä piimäseos jauhoihin ja vatkaa taikina tasaiseksi.
- Kuumenna pannulla nokare voita.
- Kauho pannuun desin verran taikinaa. Ripottele päälle puolukoita.
- Paista pannukakkua keskilämmöllä, kunnes kakun keskellä näkyy kuplia, noin 4 minuuttia.
- Käännä pannukakku ja paista myös toiselta puoleltaan. Toinen puoli kypsyy nopeammin.
- Paista kaikki pannukakut näin, pyyhkäise pannu halutessasi välillä puhtaaksi.
- Pinoa pannukakut puolukkapuoli alaspäin.
- Sivele kuumien pannukakkujen päälle voita ja kaada päälle vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa.