Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolukkapannukakut

Saara Törmä

Puolukkapannukakut.
Älyttömän hyvää. Kirpeät puolukat ja vaahterasiirappi ovat mahtava yhdistelmä.Saara Törmä

Älyttömän hyvää. Kirpeät puolukat ja vaahterasiirappi ovat mahtava yhdistelmä.

26.10.2009 11.02

Saara Törmä

Sienipannukakusta innostunut kotiväki halusi jatkaa pannarilinjalla. Iltapalaksi paistettiin amerikkalaistyylisiä aamiaispannukakkuja.

noin 12 kpl

  • 5 dl vehnä- tai täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 5 dl luomupiimää
  • 50 g voita sulatettuna
  • 3 luomumunaa

Paistamiseen

  • voita
  • noin 3 dl tuoreita tai jäisiä puolukoita

Lisäksi

  • voita
  • vaahterasiirappia tai hunajaa
  1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
  2. Sekoita toisessa kulhossa piimä, voisula ja munat.
  3. Yhdistä piimäseos jauhoihin ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  4. Kuumenna pannulla nokare voita.
  5. Kauho pannuun desin verran taikinaa. Ripottele päälle puolukoita.
  6. Paista pannukakkua keskilämmöllä, kunnes kakun keskellä näkyy kuplia, noin 4 minuuttia.
  7. Käännä pannukakku ja paista myös toiselta puoleltaan. Toinen puoli kypsyy nopeammin.
  8. Paista kaikki pannukakut näin, pyyhkäise pannu halutessasi välillä puhtaaksi.
  9. Pinoa pannukakut puolukkapuoli alaspäin.
  10. Sivele kuumien pannukakkujen päälle voita ja kaada päälle vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa.




Viite