Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Punajuuripesto

Saara Törmä

Punajuuripestoa spagetilla.
Sopii muuhunkin. Pesto on erinomaista myös leivän päällä.Saara Törmä

Sopii muuhunkin. Pesto on erinomaista myös leivän päällä.

21.9.2009 14.33

Saara Törmä

Appiukon kasvimaa pursuaa punajuuria. Yksi pullea yksilö upposi mainioon pestoon.

  • 1 suurehko (250g) punajuuri keitettynä
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 50 g kovaa, kypsytettyä juustoa, esim. parmesaania tai mustaleimaemmentaalia
  • 1 dl manteleita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  1. Kuori kypsä, jäähtynyt punajuuri ja paloittele se kapeaan kulhoon.
  2. Lisää loput peston aineet ja aja seos sauvasekoittajalla tahnaksi.
  3. Sekoita pestoa kuuman pastan joukkoon ja nauti heti.
  4. Pesto säilyy jääkaapissa nelisen päivää.




Viite