Punajuuripesto
21.9.2009 14.33
Saara Törmä
Appiukon kasvimaa pursuaa punajuuria.
Yksi pullea yksilö upposi mainioon pestoon.
- 1 suurehko (250g) punajuuri keitettynä
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 ruukku basilikaa
- 50 g kovaa, kypsytettyä juustoa, esim.
parmesaania tai mustaleimaemmentaalia
- 1 dl manteleita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
-
Kuori kypsä, jäähtynyt punajuuri ja paloittele se kapeaan kulhoon.
-
Lisää loput peston aineet ja aja seos sauvasekoittajalla tahnaksi.
-
Sekoita pestoa kuuman pastan joukkoon ja nauti heti.
-
Pesto säilyy jääkaapissa nelisen päivää.