Punajuurilantit
30.8.2010 16.25
Saara Törmä
Jos appiukon kasvimaalla rehottaa jälleen punajuuria, paista kasa maailman yksinkertaisimpia mutta sitäkin herkullisempia punajuurilantteja.
- punajuuria
- ruisjauhoja
- voita tai margariinia paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
- Harjaa punajuuret puhtaiksi. Noin 150 g punajuurta/syöjä on sopiva määrä.
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, tarkista kypsyys tikulla.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
- Kääntele punajuuriviipaleet ruisjauhoissa.
- Paista viipaleet paistinpannulla runsaassa voissa molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Ripottele punajuurille suolaa ja mustapippuria ja nauti ne saman tien sellaisenaan esim. ruisleivän päällä. Seuraksi sopii vaikkapa fetajuusto.