Porkkana-paputaskut
17.4.2009 14.01
Saara Törmä
Kevätaurinko on näyttäytynyt, joten on korkea aika siirtyä ulkoruokintaan. Tee äkkiä muutama porkkanasalaatilla täytetty pitaleipä ja ryntää pihalle syömään.
noin 6 kpl
- 500 g luomuporkkanaa
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl luomusitruunan mehua
- 1 rkl sokeria
- 2 tl omenaviinietikkaa
- reilu 1 tl suolaa
- 1 tl basilikaa
- 1/4 mustapippuria
- 1 tlk (n. 350/230 g) papuja, esim. ruskeita tai kideneypapuja
- 1 dl ranskankermaa
Lisäksi
- 1 pakkaus valmiita pitaleipiä
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi rasteeksi.
- Kuori ja silppua sipuli.
- Nosta vihannekset kulhoon ja lisää sitruunamehu, sokeri, etikka, suola, basilika ja mustapippuri.
- Valuta pavut ja huuhtele ne raikkaalla vedellä. Kumoa pavut porkkanaraasteen joukkoon. Kääntele seos ja nosta se jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Sekoita ranskankerma porkkanaseoksen joukkoon. Lusikoi porkkanasalaattia paahdettujen, halkaistujen pitaleipien täytteeksi. Nauti kahvin, teen tai muun virkistävän juoman kanssa.