Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Porkkana-paputaskut

Saara Törmä

Porkkatasku.
Ulos syömään. Raikas eväsleipä maistuu vähän viileämmässäkin kevätsäässä. Saara Törmä

Ulos syömään. Raikas eväsleipä maistuu vähän viileämmässäkin kevätsäässä.

17.4.2009 14.01

Saara Törmä

Kevätaurinko on näyttäytynyt, joten on korkea aika siirtyä ulkoruokintaan. Tee äkkiä muutama porkkanasalaatilla täytetty pitaleipä ja ryntää pihalle syömään.

noin 6 kpl

  • 500 g luomuporkkanaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl luomusitruunan mehua
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • reilu 1 tl suolaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1/4 mustapippuria
  • 1 tlk (n. 350/230 g) papuja, esim. ruskeita tai kideneypapuja
  • 1 dl ranskankermaa

Lisäksi

  • 1 pakkaus valmiita pitaleipiä
  1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi rasteeksi.
  2. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Nosta vihannekset kulhoon ja lisää sitruunamehu, sokeri, etikka, suola, basilika ja mustapippuri.
  4. Valuta pavut ja huuhtele ne raikkaalla vedellä. Kumoa pavut porkkanaraasteen joukkoon. Kääntele seos ja nosta se jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
  5. Sekoita ranskankerma porkkanaseoksen joukkoon. Lusikoi porkkanasalaattia paahdettujen, halkaistujen pitaleipien täytteeksi. Nauti kahvin, teen tai muun virkistävän juoman kanssa.




Viite