Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolukkamuffinit

Saara Törmä

Piimä-puolukkamuffinit.
Vatkain hajosi? Muffinien tekoon et tarvitse muita härveleitä, kuin uunin.Saara Törmä

Vatkain hajosi? Muffinien tekoon et tarvitse muita härveleitä, kuin uunin.

27.9.2010 15.11

Saara Törmä

Appiukon valtaisan puolukkasaaliin kunniaksi keitettiin käsittämättömän herkulliset leivoskahvit.

16 kpl

Kuiva-aineet

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl rusinoita
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl ruokasoodaa

Märät aineet

  • 2 dl piimää tai maustamatonta soijajogurttia
  • 150 g voita tai maidotonta margariinia sulatettuna
  • 1 ½ dl siirappia
  • 2 dl puolukoita, tuoreita tai pakastettuja

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa
  • 100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin (16 kpl) ja jaa taikina vuokiin.
  4. Paista muffineita 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tulitikulla, kun tikkuun ei tartu taikinaa, ovat muffinit valmiita.
  5. Jäähdytä muffinit ja sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi. Jos et aio syödä kaikkia muffineita heti, tee vain esim. puolet kuorrutteesta. Kuorruttamattomat muffinit säilyvät erinomaisesti.
  6. Lusikoi muffineille kuorrutetta ja nauti.




Viite