Puolukkamuffinit
27.9.2010 15.11
Saara Törmä
Appiukon valtaisan puolukkasaaliin kunniaksi keitettiin käsittämättömän herkulliset leivoskahvit.
16 kpl
Kuiva-aineet
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl rusinoita
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl ruokasoodaa
Märät aineet
- 2 dl piimää tai maustamatonta soijajogurttia
- 150 g voita tai maidotonta margariinia sulatettuna
- 1 ½ dl siirappia
- 2 dl puolukoita, tuoreita tai pakastettuja
Kuorrutus
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa
- 100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin (16 kpl) ja jaa taikina vuokiin.
- Paista muffineita 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tulitikulla, kun tikkuun ei tartu taikinaa, ovat muffinit valmiita.
- Jäähdytä muffinit ja sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi. Jos et aio syödä kaikkia muffineita heti, tee vain esim. puolet kuorrutteesta. Kuorruttamattomat muffinit säilyvät erinomaisesti.
- Lusikoi muffineille kuorrutetta ja nauti.