Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paras kaalikeitto

Saara Törmä

Mahtavaa soppaa. Kaalikeitto höysteineen vie nälän mennessään.Saara Törmä

Mahtavaa soppaa. Kaalikeitto höysteineen vie nälän mennessään.

8.10.2009 13.05

Saara Törmä

Kaalikeitossa yhdistyvät hernekeiton ja lämmittävän sienikeiton parhaat ominaisuudet.

  • 500 g kaalia
  • 350 g sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl anista
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • noin 1 ½ tl suolaa
  • 2 dl ruokakermaa tai kasviskermaa

Parantavat lisät

  • 3cm x 3cm pala inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl rypsiöljyä
  1. Silppua kaali. Kuori ja silppua sipulit.
  2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia ja kaalia, kunnes ne saavat väriä.
  3. Lisää kattilaan curryjauhe ja anis. Kääntele hetki.
  4. Kumoa kattilaan tomaattimurska, vesi, soijakastike, sokeri, balsamiviinietikka ja osa suolasta.
  5. Anna keiton poreilla hiljaa kannen alla, kunnes kaalit ovat täysin pehmeitä, noin 30 minuuttia.
  6. Lisää lopuksi kerma sekä suolaa maun mukaan.
  7. Tee parantavat lisät. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet ja raasta ne hienoksi.
  8. Sekoita kupissa öljy ja raasteet.
  9. Nauti parantavaa lisää keiton joukossa.




Viite