Paistetut kurpitsat
13.11.2009 13.24
Saara Törmä
Calabazas fritas eli paistetut kurpitsat tuovat tacoihin makeutta.
- 1 1/2 l kurpitsaa kuutioituna (noin 1,5 kg)
- kurpitsan siemenet
- 2 rkl + 50 g voita tai margariinia
- 1/2 dl hunajaa
- 1 tl suolaa
- Halkaise kurpitsa ja ota siemenet talteen.
- Leikkaa kurpitsa lohkoiksi.
- Poista kuoret ja keskustan pehmeät rihmat. Ota siemenet irti rihmoista ja talteen.
- Paloittele kurpitsa muutaman sentin paloiksi. Tarvittava määrä tuntuu suurelta, mutta kurpitsa menee paistettaessa huomattavasti kasaan.
- Kuumenna
kasarissa 2 rkl voita ja paahda siemenet keskilämmöllä rapeiksi ja
ruskistuneiksi, noin 10 minuuttia. Siirrä siemenet kuppiin odottamaan.
- Sulata kasarissa
loppu voi ja kaada joukkoon kurpitsat. Anna kurpitsoiden kypsyä, kunnes
irtoava neste haihtuu. Tässä kestää vähintään 20 minuuttia, joten ole
kärsivällinen. Älä sekoittele kurpitsoita liiaksi, jotta ne eivät
täysin hajoa.
- Mausta kurpitsat hunajalla ja suolalla, kun suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Ripottele pinnalle paahdetut siemenet.