Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paistettu paputahna

Saara Törmä

Paistettu paputahna.
Keitä ja paista. Se syventää yksinkertaisten raaka-aineiden maun.Saara Törmä

Keitä ja paista. Se syventää yksinkertaisten raaka-aineiden maun.

13.11.2009 13.19

Saara Törmä

 

Frijoles refritosin eli paistetun paputahnan maku syventyy kattilassa ja pannulla.

  • 5 dl kidney-, pinto- tai mustapapuja
  • vettä liottamiseen ja keittämiseen
  • 1 tl minttua
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  1.  Aloita ruuanvalmistus edellisenä iltana. Liota papuja vedessä yön yli.
  2.  Valuta pavut ja kumoa ne kattilaan. Lisää minttu, timjami ja oregano sekä litra raikasta vettä.
  3. Keitä papuja, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja lähes hajoavat, noin 1,5 tuntia.
  4. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
  5. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää juustokumina ja suola.
  6. Lisää papuja ja lientä kasariin kauhallinen kerrallaan ja survo papuja perunasurvimella.
  7. Jatka paistamista, survomista ja papujen lisäämistä, kunnes kaikki pavut on käytetty.
  8. Survo ja paista vielä 5 minuuttia, lisää tarvittaessa keitinlientä.
  9. Tunnista valmis paputahna: se irtoaa kasarin reunoilta, mutta on silti kosteaa.


Lisää aiheesta:



Viite