Paistettu paputahna
13.11.2009 13.19
Saara Törmä
Frijoles refritosin eli paistetun paputahnan maku syventyy kattilassa ja pannulla.
- 5 dl kidney-, pinto- tai mustapapuja
- vettä liottamiseen ja keittämiseen
- 1 tl minttua
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl öljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 1/2 tl suolaa
- Aloita ruuanvalmistus edellisenä iltana. Liota papuja vedessä yön yli.
- Valuta pavut ja kumoa ne kattilaan. Lisää minttu, timjami ja oregano sekä litra raikasta vettä.
- Keitä papuja, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja lähes hajoavat, noin 1,5 tuntia.
- Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää juustokumina ja suola.
- Lisää papuja ja lientä kasariin kauhallinen kerrallaan ja survo papuja perunasurvimella.
- Jatka paistamista, survomista ja papujen lisäämistä, kunnes kaikki pavut on käytetty.
- Survo ja paista vielä 5 minuuttia, lisää tarvittaessa keitinlientä.
- Tunnista valmis paputahna: se irtoaa kasarin reunoilta, mutta on silti kosteaa.