Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Ovelan porkkanalaatikko
16.12.2010 12.22
Saara Törmä
4 annosta
- 1 kg porkkanoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl siirappia
- 1/2 tl inkivääriä
- 1/4 tl valkopippuria
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 1 tl suolaa
- Kuori porkkanat.
- Asettele kokonaiset porkkanat vuokaan. Valuta joukkoon öljy ja siirappi. Ripota päälle mausteet, lukuun ottamatta suolaa.
- Kieräytä jokainen porkkana ympäri, jotta mausteet ja höysteet leviävät tasaisesti. Ripota lopuksi päälle suola.
- Kypsennä porkkanoita
200-asteisessa uunissa noin tunti tai vähän kauemminkin. Porkkanoiden
tulee olla täysin pehmeitä, jotta ne muuttuvat makeiksi ja
herkullisiksi.