Ohra-punajuurisalaatti
18.1.2010 12.58
Saara Törmä
Jos tarvitset evästä, tee rasiallinen
simppeliä ohra-punajuurisalaattia. Jos jaksat, leivo seuraksi
tuoretta leipää.
6 annosta
- 600 g punajuuria
- 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 1 pieni punasipuli silputtuna
- 3/4 dl luomusitruunan mehua
- 3/4 dl rypsiöljyä
- 2 rkl hunajaa tai sokeria
- noin 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl basilikaa
- 1/2 tl mustapippuria
- (1 pieni prk (50/35 g) kapriksia)
-
Keitä punajuuret kuorineen täysin kypsiksi, tarkista kypsyys tikulla.
-
Mittaa ohrasuurimot kattilaan ja keitä kypsiksi.
-
Huuhtele ohra lävikössä kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
-
Kuori ja paloittele punajuuret.
-
Kumoa ohra läviköstä kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki loput aineet.
-
Anna makujen tasaantua jääkaapissa ennen salaatin nauttimista. Ohra imee salaatista mausteita, joten tarkista vielä lopuksi maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa ja hunajaa.