Nokkoslasagne
15.5.2009 13.31
Saara Törmä
Jos jääkaapista löytyy muutama juustonkannikka ja lähimaastoista nuoria nokkosia, tee lasagea. Helppotekoisen lasangen voi koota jääkaappiin hyvissä ajoin ja paistaa myöhemmin.
6 annosta
Kastike
- 2 l nokkosia (3 ½ dl ryöpättyä, silputtua nokkosta)
- 1 rkl öljyä
- 250 g sipulia silputtuna
- ½ dl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa tai kasvismaitoa
- 1 prk (2 dl) ruokakermaa tai kasviskermaa
- 4 valkosipulinkynttä silputtuna
- 2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Lisäksi
- 1/2 pakettia (250 g) täysjyvälasagnelevyjä
- 200 g sekalaista juustoraastetta tai -muruja
- 1 ruukku basilikaa
- Poimi nokkoset puhtailta kasvupaikoilta. Nuoresta pehmeävartisesta nokkosesta kelpaa koko kasvi.
- Ryöppää nokkoset. Keitä nokkosia muutaman minuutin ajan ja valuta vesi pois. Silppua nokkoset.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit.
- Lisää kattilaan vehnäjauhot ja kääntele hetki. Kaada joukkoon maito ja kerma ja anna kiehahtaa.
- Lisää valkosipulit ja mausteet. Nosta kattila syrjään.
- Nosta kauhallinen kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Kauho lasagnelevyille kastiketta ja lisää päälle hiukan juustoa sekä silputtua basilikaa.
- Lisää taas kerros lasagnelevyjä ja tee loput kerrokset samaan tapaan. Säästä päällimmäiseksi annos kastiketta sekä neljäsosa juustosta.
- Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.