Muromyslikeksit
27.10.2010 9.34
Saara Törmä
Huippusuosion saavuttaneet unettoman keksit muuntuvat nyt aamiaismysliksi.
- 3 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
- 3 ½ dl kaurahiutale-kauralesesekoitusta tai kaurahiutaleita
- 1 ½ dl hedelmäsokeria
- 1 ½ dl sekalaisia pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1 dl rusinoita tai esim. kuivattuja mustkoita
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- ½ tl suolaa
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl kasvis- tai luomumaitoa
- Mittaa kulhoon kaikki aineet lukuunottamatta öljyä ja maitoa. Sekoita.
- Kaada joukkoon öljy ja maito ja puristele taikina tasaiseksi.
- Taputtele taikina noin 1 ½ cm paksuksi levyksi pellille leivinpaperin päälle.
- Paista levyä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes levy on saanut väriä.
- Ota levy uunista ja anna sen jäähtyä lämpimällä pellillä.
- Paina levy terävällä veitsellä neliöiksi. Säilytä kannellisessa rasiassa, mieluiten jääkaapissa.
- Murenna keksejä maustamattoman luomu- tai soijajogurtin joukkoon ja nauti marjojen kanssa.