Mungpavun idut
27.4.2009 14.03
Saara Törmä
Näin kasvatat mungpavun ituja lävikössä eli siivilässä:
- Mittaa tukevaan kulhoon 1 dl mungpapuja ja kaada päälle vettä. Valuta vesi pois lävikön avulla ja kippaa pavut takaisin kulhoon.
- Keitä kattilallinen vettä ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Kaada vesi pavuille ja jätä likoamaan 12 tunniksi.
- Valuta liotusvesi pois lävikön avulla.
- Huuhtele pavut: Kumoa pavut takaisin kulhoon ja laske päälle huoneenlämpöistä vettä. Valuta vesi pois.
- Jätä pavut lävikköön ja aseta lävikkö kulhon päälle. Nosta kulho astiakaappiin tai muuhun hämärään paikkaan ta peitä siemenet löyhällä kannella. Voit avittaa itujen kasvua nostamalla siementen päälle painon – esim. vedellä täytetyn, puhtaan ja suljetun muovipussin.
- Huuhtele papuja vähintään 3 kertaa vuorokaudessa 3-5 päivän ajan, kunnes papujen hännät ovat 1/2 cm–3 cm mittaisia. Säilytä valmiita ituja jääkaapissa ja nauti muutaman päivän sisällä.
Muista hygienia: käsittele ituja ja idätysastioita aina puhtain käsin.