Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mungpapupata

Saara Törmä

Mungpapupata.
Jäikö jotakin? Pavut maistuvat myös kylminä, esimerkiksi salaatin joukossa.Saara Törmä

Jäikö jotakin? Pavut maistuvat myös kylminä, esimerkiksi salaatin joukossa.

13.11.2009 12.09

Saara Törmä

Sabut mung ki dal eli mungpapupata syntyy myös herneistä.

  • 2 dl mungpapuja
  • 2 cm x 2 cm pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • sitruunaa ja paprikajauhetta
  1. Aloita ruuanvalmistus edellisenä iltana. Huuhtele mungpavut lävikössä. Liota papuja raikkaassa vedessä yön yli.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja silppua valkosipulit.
  3. Kuumenna kasarissa tai wokissa öljy ja kuullota inkivääriä, juustokuminaa ja korianterinsiemeniä, kunnes ne tuoksuvat voimakkaasti.
  4. Lisää kasariin valutetut pavut, valkosipulit ja paprikajauhe. Kääntele hetki.
  5. Kaada joukkoon vesi ja suola.
  6. Peitä pannu kannella ja käännä lämpö minimiin. Anna papujen hautua kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  7. Koristele ruoka sitruunalohkoilla ja paprikajauheella.

Jos haluat lisätä kotimaisuusastetta, vaihda mungpavut kuivattuihin herneisiin.


Lisää aiheesta:



Viite