Marjapaistos
17.8.2010 15.31
Saara Törmä
Jos pihakuusi uhkaa kaatua marjapensaikkoon, häthätää leivottu mustikka-viinimarjapaistos piristää tunnelmaa.
Taikina
- 125 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutale-kauralesesekoitusta tai kaurahiutaleita
- 1 ½ dl sokeria tai hedelmäsokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- ¾ dl sokeria tai hedelmäsokeria
- ½ dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g (n. 3 ½ dl) mustikoita
- 200 g (n. 3 ½ dl musta- tai punaherukoita
- 25 g voita tai margariinia
Lisäksi
- 1 ½ dl piimää tai maustamatonta soijajogurttia
- Tee taikina. Sulata rasva ja mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon. Puristele, kunnes tuloksena on kulhollinen muruja.
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Kaada vuokaan puolet taikinamuruista ja painele murut vuoan pohjalle. Tee myös pienet reunat.
- Sekoita toisessa kulhossa sokeri, perunajahot ja vaniljasokeri. Lisää marjat ja kääntele. Valuta lopuksi joukkoon sulatettu voi.
- Kaada täyte pohjalle ja tasoita.
- Lisää loppujen taikinamurujen joukkoon 1 ½ dl piimää tai soijajogurttia. Vatkaa (sähkövatkaimella), kunnes tuloksena on tasainen ja paakuton taikina. Lusikoi taikina marjatäytteen päälle ja tasoita varovasti.
- Paista torttua 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
- Anna piiraan jäähtyä hiukan. Nauti seurana vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.