Marinoidut punajuuret
3.4.2009 13.41
Saara Törmä
Jos kutsu käy pääsiäislounaalle ja viemisiä tarvitaan, tee marinoituja punajuuria. Ne voi valmistaa jo muutamaa päivää aiemmin, mutta viimeistään edellisenä iltana.
Marinadi
- 1 sipuli renkaina
- 5 valkosipulinkynttä halkaistuna
- 2 dl öljyä
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- ½ tl cayennenpippuria
- Keitä punajuuret kuorineen täysin kypsiksi.
- Kuori punajuuret ja pistele niihin reikiä neulalla tai coctailtikulla.
- Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi punajuurille. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutaman päivän ajan. Kääntele toisinaan.
- Nauti pääruoan lisukkeena, salaatin joukossa tai viipaloituna leivän päällä.