Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Maistuvat mokkakikkelit

Saara Törmä

Cicles di moca. Elegantit leivokset nautitaan kuuman kahvin kanssa. Saara Törmä

Cicles di moca. Elegantit leivokset nautitaan kuuman kahvin kanssa.

2.5.2008 9.23

Saara Törmä

Viivi Avellanin möläyksen innoittamat elegantit mokkakikkelit maistuvat ihanalta päiväkahvilla. Lue reseptin taustalla oleva juttu täältä.

Taikina

  • 3 luomumunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1-2 rkl kahvi- tai muuta likööriä

Viimeistelyyn

  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 d kaakaojauhetta
  • marsipaania ja suklaata
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään perunajauho, kaakaojauho ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja kääntele tasaiseksi.
  3. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista levyä 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
  4. Kumoa levy pöydälle ja irrota leivinpaperi. Jätä levy jäähtymään ja kuivahtamaan.
  5. Keitä vahvaa kahvia tai espressoa. Ota 1 dl kahvia jäähtymään.
  6. Sekoita pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi. Vatkaa joukkoon jäähtynyt kahvi pienissä erissä. Lisää myös likööri.
  7. Hiero kakkulevy murskaksi. Lisää murske voiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  8. Pyörittele massasta pötköjä. Jos massa on liian pehmeää, nosta se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  9. Anna mokkakikkelien jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia. Pyörittele valmiit kikkelit tomusokerin ja kaakaojauheen seoksessa. Vois halutessasi kietoa kikkelien ympärille kaulittua marsipaania ja koristella komeudet sulatetulla suklaalla.
  10. Säilytä mokkakikkelit jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Nauti kuuman kahvin seurana.

Lisää poliittisia ja epäkorrekteja reseptejä löydät Vihreän Langan keittiösivulta.


Lisää aiheesta:



Viite