Maistuvat mokkakikkelit
2.5.2008 9.23
Saara Törmä
Viivi Avellanin möläyksen innoittamat elegantit mokkakikkelit maistuvat ihanalta päiväkahvilla. Lue reseptin taustalla oleva juttu täältä.
Taikina
- 3 luomumunaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl perunajauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Lisäksi
- 100 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl vahvaa kahvia
- 1-2 rkl kahvi- tai muuta likööriä
Viimeistelyyn
- 1/2 dl tomusokeria
- 1/2 d kaakaojauhetta
- marsipaania ja suklaata
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita keskenään perunajauho, kaakaojauho ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja kääntele tasaiseksi.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista levyä 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
- Kumoa levy pöydälle ja irrota leivinpaperi. Jätä levy jäähtymään ja kuivahtamaan.
- Keitä vahvaa kahvia tai espressoa. Ota 1 dl kahvia jäähtymään.
- Sekoita pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi. Vatkaa joukkoon jäähtynyt kahvi pienissä erissä. Lisää myös likööri.
- Hiero kakkulevy murskaksi. Lisää murske voiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele massasta pötköjä. Jos massa on liian pehmeää, nosta se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Anna mokkakikkelien jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia. Pyörittele valmiit kikkelit tomusokerin ja kaakaojauheen seoksessa. Vois halutessasi kietoa kikkelien ympärille kaulittua marsipaania ja koristella komeudet sulatetulla suklaalla.
- Säilytä mokkakikkelit jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Nauti kuuman kahvin seurana.
Lisää poliittisia ja epäkorrekteja reseptejä löydät Vihreän Langan keittiösivulta.