Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
5.2.2010 9.03
Sosiaalisen median kantaäiti Facebook on edelleen ilmainen, mutta se on saanut kilpailijoita. Facebook on uudistunut – siellä voi maksaa laskunsa ja asioida Kelassa tai työterveyslääkärillä. Mark Zuttenberg myi palvelun isolla voitolla, mutta uusi omistaja ei halunnut muuttaa radikaalisti feissin toimintatapoja.
Kirjat
Kirjahyllyt ovat kadonneet nuorten kaupunkilaisten pienistä asunnoista. Pokkareita löytyy enää divareista. Kirjat säilytetään sähköisissä lukulaitteissa tai puhelimen digitaalisessa kirjastossa. Jos niitä edes luetaan: useimmat ehtivät perehtyä enää tiivistelmiin kauden kohutuimmista teoksista.
Sanomalehdet
Suomen sanomalehdistä ilmestyvät paperisina enää Helsingin Sanomat ja Aamulehti. Teknologiamyönteiset suomalaiset tilaavat sanomalehtensä lukulaitteeseen. Täysin digitaalisiksi siirtyneet lehdet ovat kelpo rahantekokoneita, sillä niiden tuotanto- ja jakelukustannukset ovat pudonneet hyvin mataliksi.
Tietokoneet
Suuret kotikoneet vaihtuivat ensin miniläppäreihin. Ihmiset kantavat mukanaan kosketusnäyttöistä lukulaitteen ja älypuhelimen yhdistelmää, joka korvaa monilla työpaikoilla perinteisen tietokoneen.
Sähköposti
Sähköposti, kuinka retroa. pitää pintansa, kuten perinteinen kirjekin. Silti leijonanosa ihmisten välisestä viestinnästä tapahtuu sosiaalisesssa mediassa.
Televisio
Laajakulmatelevisiot ovat ongelmajätettä, jota ei huoli edes kierrätyskeskus. Digitelevisiot ovat historiaa. Niiden tilalla ovat tietokoneiden suuret näyttöpäätteet. Television ohjelmakarttoja ei tarvita, sillä perinteisiä tv-kanavia ei enää ole. Kuluttajat ostavat suositut tv-sarjat ja elokuvat suoraan tuotantoyhtiöiltä tai verkon jakelupisteistä, eli pilvipalveluilta.
Spotify
Pilvipalvelut selvisivät voittajina verisistä tekijänoikeuskiistoista. Musiikkia jakava Spotify on saanut useita kilpailijoita. Uusimmat pilvipalvelut jakavat elokuvia, televisiosarjoja, kuvataidetta, sarjakuvia, kirjoja ja lehtiartikkeleita.
Tweet