Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Linssimakaronilaatikko

Saara Törmä

Linssimakaronilaatikko.
Taasko linssejä? Nopeasti valmistuvista linsseistä on helppo taikoa mitä tahansa. Saara Törmä

Taasko linssejä? Nopeasti valmistuvista linsseistä on helppo taikoa mitä tahansa.

16.3.2009 14.44

Saara Törmä

Makaronilaatikkoa rakastavat lapset ja aikuiset. Linssit sopivat laatikkoon kuin nenä päähän.

 

6 annosta

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 300 g täysjyväpastaa, esim makaroni tai fusilli
  • 250 g sipulia silputtuna
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl chilimausteseosta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • (150 g juustoraastetta, esim emmentaalia)

Munamaito

  • 6 dl maitoa tai kasvismaitoa
  • 3 luomumunaa
  • 1 tl suolaa

 

  1. Huuhtele linssit lävikössä ja keitä ne pehmeiksi vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi pois.
  2. Linssien kiehuessa keitä pastat juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi.
  4. Kippaa sipulit ja linssit kypsän pastan joukkoon. Lisää soijakastike ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon halutessasi vielä juustoraaste.
  5. Tee munamaito – sekoita kaikki aineet keskenään.
  6. Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle munamaito.
  7. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Anna laatikon vielä muhia uunin jälkilämmössä ennen nauttimista.
  8. Nauti laatikkoa ketsupin tai chiliketsupin kanssa.




Viite