Linssimakaronilaatikko
16.3.2009 14.44
Saara Törmä
Makaronilaatikkoa rakastavat lapset ja aikuiset. Linssit sopivat laatikkoon kuin nenä päähän.
6 annosta
-
2 dl punaisia linssejä
-
300 g täysjyväpastaa, esim makaroni tai fusilli
-
250 g sipulia silputtuna
-
2 rkl öljyä
-
2 rkl soijakastiketta
-
2 tl oreganoa
-
1 tl chilimausteseosta
-
1/2 tl mustapippuria
-
(150 g juustoraastetta, esim emmentaalia)
Munamaito
-
6 dl maitoa tai kasvismaitoa
-
3 luomumunaa
-
1 tl suolaa
-
Huuhtele linssit lävikössä ja keitä ne pehmeiksi vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi pois.
-
Linssien kiehuessa keitä pastat juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois.
-
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi.
-
Kippaa sipulit ja linssit kypsän pastan joukkoon. Lisää soijakastike ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon halutessasi vielä juustoraaste.
-
Tee munamaito – sekoita kaikki aineet keskenään.
-
Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle munamaito.
- Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Anna laatikon vielä muhia uunin jälkilämmössä ennen nauttimista.
-
Nauti laatikkoa ketsupin tai chiliketsupin kanssa.