Linssibolognese
15.2.2010 11.54
Saara Törmä
Yksinkertaisen mutta sitäkin herkullisemman linssikastikeen avulla
saatat onnistua huijaamaan ennakkoluuloisen lapsilauman syömään
linssejä.
3–4 annosta
- 2 dl linssejä (vihreitä tai punaisia)
- 150 g sipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 4 tl paprikajauhetta
- ½ tl maustepippuria jauhettuna
- ripaus mustapippuria
- 2 dl kaura- tai luomukermaa
- ½ dl soijakastiketta
Lisäksi
- täysjyväpastaa
- ketsuppia
- valkosipulia ja öljyä
- (parmesaania)
- Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi, 5–30 min lajikkeesta riippuen. Älä ylikypsennä, jotta linssit eivät täysin hajoa. Punaiset linssit kypsyvät nopeammin kuin vihreät.
- Linssien kiehuessa kuori ja silppua sipulit.
- Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
- Lisää pannulle valkosipulit ja mausteet, kääntele muutaman minuutin ajan ja nosta pannu hetkeksi syrjään.
- Valuta linssit lävikössä ja kumoa sipulin joukkoon.
- Lisää pannulle myös kerma ja soijakastike. Kiehauta kastike ja anna hautua kannen alla jälkilämmössä sillä välin, kun keität pastan.
- Annoksen kruunuksi sopii ketsuppi tai valkosipuliöljy, jonka teet sekoittamalla muutaman puristetun valkosipulinkynnen sekä tilkan rypsiöljyä.