Juuresbolognese
31.10.2008 11.35
Saara Törmä
Kaiva raastin kaapista ja ala hommiin. Juureksista ja soijarouheesta viritelty pastakastike saa herkullisen makunsa sherrystä, aniksesta ja korianterista.
8 annosta
- 300 g porkkanaa
- 300 g punajuurta
- 100 g selleriä
- 300 g sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl öljyä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl tummaa soijarouhetta
- 1 dl sherryä
- 8 dl vettä
- 1 luomukasvisliemikuutio
- 1/2 dl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl basilikaa
- 1 tl anista
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 laakerinlehti
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 prk ( 2 dl) kaura-ruokakermaa tai kermaa
- Esikäsittele kaikki vihannekset: Kuori ja raasta porkkanat, punajuuret ja selleri. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä vihannekset.
- Lisää vehnäjauhot ja kääntele.
- Kumoa joukkoon soijarouhe, sherry, vesi ja kaikki loput aineet. Jos käyttämäsi liemikuutio sisältää suolaa, voit vähentää suolan määrää kastikkeesta.
- Anna kastikkeen poreilla hiljalleen vähintään tunnin ajan. Sekoittele silloin tällöin ja huolehdi, ettei kastike pala pohjaan.
- Lisää lopuksi kaurakerma. Kiehauta kastike uudelleen ja tarkista maku.
- Nauti täysjyväspagetin ja mahdollisesti mustaleimaemmentalraasteen kanssa.