Hapankaalicurry
20.2.2009 14.12
Saara Törmä
Sauerkraut. Hapankaalista, currytahnasta, linsseistä ja kookosmaidosta syntyy pikainen höystö. Olut ja soijanakit kruunaavat nautinnon.
- 1 dl punaisia linssejä
- 2 isoa sipulia (300 g)
- 1 rkl öljyä
- 1 rasia (400 g) hapankaalia
- ¾ dl mietoa currytahnaa (esim. Rajah)
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl soijakastiketta
- Huuhtele linssit lävikössä. Kumoa linssit kattilaan ja lisää vettä. Keitä linssejä noin 5 minuuttia ja valuta linssit.
- Kuori ja suikaloi sipulit.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit ja hapankaalit pehmeiksi ja hiukan ruskistuneiksi.
- Lisää currytahna ja kääntele.
- Lisää valutetut linssit, kookosmaito, sokeri ja soijakastike.
- Kääntele ja anna höystön hautua kannen alla, miedolla lämmöllä, vielä noin 15 minuuttia.