Grilliperunat
3.6.2010 11.55
Saara Törmä
Omaa perunasatoa odotellessa grillaa vanhat potut ja silaa ne lopuksi tillikastikkeella.
- 1 kg perunoita
- öljyä ja suolaa
Kastike
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 ruukku tilliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 luomusitruunan kuori
- 2 rkl luomusitruunan mehua
- 1 rkl sokeria
- 2 tl sinappia
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Harjaa perunat kuorineen puhtaiksi ja halkaise ne puolikkaiksi.
- Keitä perunoita, kunnes ne ovat lähes kypsiä, koosta riippuen noin 10 minuuttia.
- Tee perunoiden kiehuessa kastike: mittaa kaikki kastikkeen aineet kulhoon ja tasoita seos sauvasekoittajalla.
- Valuta perunat ja anna höyryn haihtua.
- Kaada perunoille muutama ruokalusikallinen öljyä ja ripota joukkoon suolaa.
- Grillaa perunoita molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet rapean kuoren.
- Kaada perunoille kastiketta ja nauti heti.