Chilisuklaapiparit
11.12.2009 11.02
Saara Törmä
Puuttuuko teiltä hajuaisti? Laitoin jo taikinaan mausteita. Sitä paitsi tuo on chiliä! Kaneli on TÄSSÄ purkissa!
- 250 g voita tai margariinia
- 3 dl sokeria
- 1 1/2 dl siirappia
- 1 dl kaakaojauhetta
- 4 tl maustepippuria
- 4 tl kanelia
- 4 tl inkivääriä
- 4 tl pomeranssinkuorta
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl cayennenpippuria
- 1/2 tl suolaa
- 2 luomumunaa
- 8 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja mausteet. Kiehauta seos, nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä
- Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua kylmässä yön yli.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä vähän kerrallaan aivan ohueksi levyksi.
- Ota taikinalevystä muotilla pikkuleipiä tai leikkaa summamutikassa piparkakkutalon osat.
- Nosta piparit terävän lastan tai veitsen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 175 asteessa noin 7 minuuttia. Tarkkaile pikkuleipiä, tarkka paistoaika riippuu pikkuleipien paksuudesta.
- Tee loput pikkuleivät samaan tapaan.