Amerikkalainen banaanileipä
16.3.2010 13.56
Saara Törmä
Jos keittiön nurkassa kyhjöttää kasa parhaat päivänsä nähneitä banaaneja, tee amerikkalaista banaanileipää.
- 4 dl banaania survottuna
- 1 ½ dl öljyä
- 1 dl hedelmäsokeria
- ½ dl kasvismaitoa, luomumaitoa tai vettä
- 4 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
- 1 ½ dl saksanpähkinöitä rouhittuna
- ½ dl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl suolaa
- Voitele ja jauhota pitkulainen leipävuoka.
- Kuori nelisen banaania. Survo banaanit haarukalla ja mittaa sosetta tarvittavat 4 dl.
- Lisää banaanin joukkoon öljy, sokeri ja maito.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, peruna- tai maissitärkkelysjauhot, pähkinät, kardemumma, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
- Kaada banaaniseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kumoa taikina vuokaan.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 50 min, kunnes leivän keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Erityisen herkullista on, kun paahdat banaanileipäviipaleita paahtimessa ja voitelet leivät.