Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Iiro Törmä
Juomasuositus. Kuplien raikkaus kuuluu kesään ja elegantti Engel Crémant Ranskan Alsacesta syntyy kuin sampanja, mutta on selvästi edullisempi (16,98 euroa Alkosta).
4.7.2016 10.50
Pasta primavera kuulostaa italialaiselta, mutta sen juuret ovat oikeasti Pohjois-Amerikassa – toki italialaisyhteisöissä. Tarinan mukaan New Yorkista lähteneet kokit keksivät annoksen lomaillessaan Kanadassa 1970-luvulla. Pian sen jälkeen annos teki läpimurtonsa New Yorkin ravintoloissa.
Sana ”primavera” on italiaa ja tarkoittaa kevättä. Suomen ilmastossa tämä kasvisten tuoreudesta herkullisuutensa saava pasta on parhaimmillaan kesällä, kun kotimaiset avomaakasvikset alkavat kypsyä pihamaalla tai vähintäänkin saapua kauppojen hyllyille.
Oheisen reseptin listaan ei kannata takertua liikaa. Hyvä pasta primavera syntyy aina parhaista ja tuoreimmista saatavilla olevista kasviksista.