Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
12.4.2017 10.29
Monella kotikokilla on harhakäsitys, jonka mukaan risoton täyteläinen koostumus saadaan aikaan juustolla. Oikeasti juusto on enemmänkin mauste. Risoton täyteläisyys tulee siitä, että oikeanlaista riisiä kypsennetään rauhallisesti lisäämällä nestettä vähitellen.
Toki pehmeää suutuntumaa voi korostaa. Verkosta löytyy vegaanisia risottoreseptejä, joissa täyteläisyyttä on haettu muun muassa misolla, jauhetuilla cashew-pähkinöillä tai parmesaanin ja voin vegaanisilla korvikkeilla.
Vihreän Langan reseptissä italialainen klassikko täydentyy Latinalaisen Amerikan mauilla. Lime-bataattirisotto on herkullista sellaisenaan tai esimerkiksi voimakkaasti maustetun nyhtökauran kaverina.
Saison Dupont Biologique -olut (Alkossa 3,51 euroa) tuo kansainvälisyyttä henkivään ateriaan tuulahduksen Belgian maaseudulta. Runsaat hiilihapot leikkaavat risoton paksuutta ja sitruksiset aromit sointuvat yhteen limen kanssa.
Tweet