Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kantarellipitsa

7.9.2017 10.45

Vihreä Lanka

Pohja:

  • 2 dl vettä
  • 1 tl hiivaa
  • Noin 4 dl durum-vehnäjauhoja
  • Oliiviöljyä

Täyte:

  • 5–7 keskikokoista perunaa
  • 1 litra kantarelleja
  • 125–150 grammaa mozzarellaa
  • 75–100 grammaa
  • pecorino-juustoa
  • Tuoretta timjamia tai muuta yrttiä

1. Tee pitsataikina normaaliin tapaan. Pellillinen taikinaa syntyy parista desistä vettä, johon sekoitetaan hiivaa ja sen verran (durum)vehnäjauhoa, että tuloksena on kimmoisa taikinaköntti. Lopuksi taikinaan kannattaa lorauttaa oliiviöljyä, vaivata vielä hiukan ja jättää kohoamaan. Jos prosessi ei ole tuttu, netistä löytyy ohjeita.

2. Leikkaa perunat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista pannulla kauniin ruskeiksi ja puolikypsiksi. Käytä tuoreet sienet kuivalla, kuumalla pannulla, jotta ylenmääräinen kosteus haihtuu.

3. Kauli taikina pellille sopivaksi. Levitä perunat, sienet ja paloiteltu mozzarella ja pari kourallista pecorino-raastetta pohjalle.

4. Työnnä pelti kuuman uunin (n. 240 astetta) pohjalle. Paista 8–10 minuuttia kunnes pohja on napakan rapea.

5. Levitä toiset pari kourallista pecorino-raastetta päälle vapaavalintaisten yrttien kera pitsan päälle ja nauti kuumana.




Viite